Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с кашкавален сос

Лазаня с кашкавален сос

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г кайма
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
400 г консервирани домати
100 мл вода
сол
смлян черен пипер
щипка риган
300 гр.замразени зеленчуци-микс

за соса:
50 г краве масло
70 г брашно
1 л прясно мляко
100 г кашкавал тип Гауда, Витоша
50 г настърган кашкавал Пармезан, Балкан
замразени кори за лазаня

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лазаня с кашкавален сос

Каймата се запържва с нарязания на дребно лук и пресования чесън. Прибавят се нарязаните на кубчета консервирани домати, микса от зеленчуци и водата. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер и риган на вкус.

За соса:
Маслото се разтопява, прибавя се брашното и се запържва. При непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко. Прибавя се нарязан на кубчета кашкавал. Държи се на котлона, докато се разтопи кашкавалът.

Сглобяване на лазанята:
Поставят се кори за лазаня. Отгоре се разпределя част от плънката, кашкаваления сос. Покрива се отново с кори за лазаня и отново се разпределя част от плънката и кашкаваления сос. Последният слой е плънка и пак кашкавален сос и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с кашкавален сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама