Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с кашкавален сос

Лазаня с кашкавален сос

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г кайма
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
400 г консервирани домати
100 мл вода
сол
смлян черен пипер
щипка риган
300 гр.замразени зеленчуци-микс

за соса:
50 г краве масло
70 г брашно
1 л прясно мляко
100 г кашкавал тип Гауда, Витоша
50 г настърган кашкавал Пармезан, Балкан
замразени кори за лазаня

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лазаня с кашкавален сос

Каймата се запържва с нарязания на дребно лук и пресования чесън. Прибавят се нарязаните на кубчета консервирани домати, микса от зеленчуци и водата. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер и риган на вкус.

За соса:
Маслото се разтопява, прибавя се брашното и се запържва. При непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко. Прибавя се нарязан на кубчета кашкавал. Държи се на котлона, докато се разтопи кашкавалът.

Сглобяване на лазанята:
Поставят се кори за лазаня. Отгоре се разпределя част от плънката, кашкаваления сос. Покрива се отново с кори за лазаня и отново се разпределя част от плънката и кашкаваления сос. Последният слой е плънка и пак кашкавален сос и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с кашкавален сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди