Публикувана от Шери Курт на 12 Май 2012
![]() | Необходими продукти 400 г кайма 1 глава кромид лук 2 скилидки чесън 400 г консервирани домати 100 мл вода сол смлян черен пипер щипка риган 300 гр.замразени зеленчуци-микс за соса: 50 г краве масло 70 г брашно 1 л прясно мляко 100 г кашкавал тип Гауда, Витоша 50 г настърган кашкавал Пармезан, Балкан замразени кори за лазаня |
Каймата се запържва с нарязания на дребно лук и пресования чесън. Прибавят се нарязаните на кубчета консервирани домати, микса от зеленчуци и водата. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер и риган на вкус. За соса: Маслото се разтопява, прибавя се брашното и се запържва. При непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко. Прибавя се нарязан на кубчета кашкавал. Държи се на котлона, докато се разтопи кашкавалът. Сглобяване на лазанята: Поставят се кори за лазаня. Отгоре се разпределя част от плънката, кашкаваления сос. Покрива се отново с кори за лазаня и отново се разпределя част от плънката и кашкаваления сос. Последният слой е плънка и пак кашкавален сос и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути. |