Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с два соса
Лазаня с два соса

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за лазаня
250 г кайма
2-3 ч.ч. домати от консерва
малко олио
1 глава лук
2-3 моркова
черен пипер и къри на вкус
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 лъж.брашно
малко краве масло
сол
кашкавал
Първо приготвяме двата вида сос. За този от кайма, първо размиваме каймата с малко вода на гранули. В олио колкото е необходимо, добавяме каймата, нарязани лук и моркови. Запържваме. Добавяме доматите,черен пипер и къри на вкус. Варим кратко, да не изври много от течноста, за да стане лазанята по-сочна. Сваляме от котлона.
Приготвяме другия сос, като в маслото запържваме малко настърган лук, 2-3 суп.лъж.брашно и черен пипер. Наливаме прясно мляко, посоляваме и варим до готовност. При необходимост може да долеем вода.
Когато сосовете са готови подреждаме лазанята. В намазана с мазнина тавичка подреждаме ред кори за лазаня. Покриваме със сос от каймата, отново кори и сос като последния ред е от кори. Поливаме отгоре белия сос и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната покриваме с парчета кашкавал и допичаме.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с два соса
От форум:
От друг сайт: