Публикувана от Илияна Димова на 29 Януари 2012
![]() | Необходими продукти кори за лазаня 250 г кайма 2-3 ч.ч. домати от консерва малко олио 1 глава лук 2-3 моркова черен пипер и къри на вкус 1 ч.ч. прясно мляко 2-3 лъж.брашно малко краве масло сол кашкавал |
Първо приготвяме двата вида сос. За този от кайма, първо размиваме каймата с малко вода на гранули. В олио колкото е необходимо, добавяме каймата, нарязани лук и моркови. Запържваме. Добавяме доматите,черен пипер и къри на вкус. Варим кратко, да не изври много от течноста, за да стане лазанята по-сочна. Сваляме от котлона. Приготвяме другия сос, като в маслото запържваме малко настърган лук, 2-3 суп.лъж.брашно и черен пипер. Наливаме прясно мляко, посоляваме и варим до готовност. При необходимост може да долеем вода. Когато сосовете са готови подреждаме лазанята. В намазана с мазнина тавичка подреждаме ред кори за лазаня. Покриваме със сос от каймата, отново кори и сос като последния ред е от кори. Поливаме отгоре белия сос и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната покриваме с парчета кашкавал и допичаме. |