www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 29 Януари 2012

Лазаня с два соса

Необходими продукти
кори за лазаня
250 г кайма
2-3 ч.ч. домати от консерва
малко олио
1 глава лук
2-3 моркова
черен пипер и къри на вкус
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 лъж.брашно
малко краве масло
сол
кашкавал

Първо приготвяме двата вида сос. За този от кайма, първо размиваме каймата с малко вода на гранули. В олио колкото е необходимо, добавяме каймата, нарязани лук и моркови. Запържваме. Добавяме доматите,черен пипер и къри на вкус. Варим кратко, да не изври много от течноста, за да стане лазанята по-сочна. Сваляме от котлона.

Приготвяме другия сос, като в маслото запържваме малко настърган лук, 2-3 суп.лъж.брашно и черен пипер. Наливаме прясно мляко, посоляваме и варим до готовност. При необходимост може да долеем вода.

Когато сосовете са готови подреждаме лазанята. В намазана с мазнина тавичка подреждаме ред кори за лазаня. Покриваме със сос от каймата, отново кори и сос като последния ред е от кори. Поливаме отгоре белия сос и печем до готовност, като малко преди да извадим от фурната покриваме с парчета кашкавал и допичаме.