Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Лазаня
Лазаня

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кутия кори за лазаня
250 г кайма
1 глава лук
2 моркова
500 мл доматен сок или настъргани домати
щипка сол
пипер
риган
босилек
зехтин
500 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
бучка масло
1 с.л. олио
индийско орехче
куркума
150 г кашкавал
Лукът и морковите са нарязват много на дребно и се запържват в малко зехтин. Като омекнат се добавя каймата да се позапържи. Бърка се непрекъснато, за да не стои на бучки. Когато и каймата е готова се изсипват доматите, овкусява се с малко сол, пипер, риган и босилек и се оставя да поври 15 минути.
През това време се приготвя сос Бешамел. В тенджерка загряваме маслото с малко олио, за да не прегори. Добавя се брашното леко да промени цвета си. Наливаме прясното мляко, добавяме индийско орехче и куркума на вкус и бъркаме докато се сгъсти на тих огън. Намазняваме подходяща тава и редим ред от корите за лазаня. Ако е необходимо, предварително ги подваряваме. Върху корите изсипваме част от месно - доматения сос. Редим нов ред кори, а отгоре слагаме от бешамеловия сос. Така редуваме докато свършам продуктите. Върху последния ред кори се ръси настърганият кашкавал и върху него се полива остатъка от бешамела. Пече се в загрята фурна на около 180 градуса за 25 минути.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова