Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Лазаня

Лазаня

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кутия кори за лазаня
250 г кайма
1 глава лук
2 моркова
500 мл доматен сок или настъргани домати
щипка сол
пипер
риган
босилек
зехтин
500 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
бучка масло
1 с.л. олио
индийско орехче
куркума
150 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лазаня

Лукът и морковите са нарязват много на дребно и се запържват в малко зехтин. Като омекнат се добавя каймата да се позапържи. Бърка се непрекъснато, за да не стои на бучки. Когато и каймата е готова се изсипват доматите, овкусява се с малко сол, пипер, риган и босилек и се оставя да поври 15 минути.

През това време се приготвя сос Бешамел. В тенджерка загряваме маслото с малко олио, за да не прегори. Добавя се брашното леко да промени цвета си. Наливаме прясното мляко, добавяме индийско орехче и куркума на вкус и бъркаме докато се сгъсти на тих огън. Намазняваме подходяща тава и редим ред от корите за лазаня. Ако е необходимо, предварително ги подваряваме. Върху корите изсипваме част от месно - доматения сос. Редим нов ред кори, а отгоре слагаме от бешамеловия сос. Така редуваме докато свършам продуктите. Върху последния ред кори се ръси настърганият кашкавал и върху него се полива остатъка от бешамела. Пече се в загрята фурна на около 180 градуса за 25 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Сигурно е много вкусно.Ще опитам!



Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама