Публикувана от Нина Райчева на 28 Октомври 2012
![]() | Необходими продукти 1 кутия кори за лазаня 250 г кайма 1 глава лук 2 моркова 500 мл доматен сок или настъргани домати щипка сол пипер риган босилек зехтин 500 мл прясно мляко 2 с.л. брашно бучка масло 1 с.л. олио индийско орехче куркума 150 г кашкавал |
Лукът и морковите са нарязват много на дребно и се запържват в малко зехтин. Като омекнат се добавя каймата да се позапържи. Бърка се непрекъснато, за да не стои на бучки. Когато и каймата е готова се изсипват доматите, овкусява се с малко сол, пипер, риган и босилек и се оставя да поври 15 минути. През това време се приготвя сос Бешамел. В тенджерка загряваме маслото с малко олио, за да не прегори. Добавя се брашното леко да промени цвета си. Наливаме прясното мляко, добавяме индийско орехче и куркума на вкус и бъркаме докато се сгъсти на тих огън. Намазняваме подходяща тава и редим ред от корите за лазаня. Ако е необходимо, предварително ги подваряваме. Върху корите изсипваме част от месно - доматения сос. Редим нов ред кори, а отгоре слагаме от бешамеловия сос. Така редуваме докато свършам продуктите. Върху последния ред кори се ръси настърганият кашкавал и върху него се полива остатъка от бешамела. Пече се в загрята фурна на около 180 градуса за 25 минути. |