Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кус-кус с праз и кайма
Кус-кус с праз и кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за три порции:
200 г кус-кус
1-2 стръка праз
250 г кайма
1 суп.лъж.нарязан магданоз
1 каф.лъж.сминдух
щипка куркума
черен пипер и сол на вкус
4 суп.лъж.зехтин
парченце краве масло
малко кашкавал
Сваряваме добре 200 г кус-кус, измиваме и слагаме да се отцеди от водата. Нарязваме ситно стръковете праз, 250 г. кайма размиваме с малко вода, да стане на гранули. В тиган наливаме 4 суп.лъж. зехтин. Слагаме нарязания праз и каймата. Овкусяваме с щипка куркума, черен пипер на вкус, 1 каф.лъж. сминдух и 1 суп.лъж. нарязан магданоз. Наливаме малко водичка и задушаваме до извиране на течността. Посоляваме на вкус. Към запържените праз и кайма добавяме сварения и отцеден от водата кус-кус. Добавяме парченце краве масло и запържваме кратко. Поднасяме топло, като всяка порция поръсваме с настърган кашкавал.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кус-кус с праз и кайма
От форум:
От друг сайт: