Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кус-кус с праз и кайма
Кус-кус с праз и кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за три порции:
200 г кус-кус
1-2 стръка праз
250 г кайма
1 суп.лъж.нарязан магданоз
1 каф.лъж.сминдух
щипка куркума
черен пипер и сол на вкус
4 суп.лъж.зехтин
парченце краве масло
малко кашкавал
Сваряваме добре 200 г кус-кус, измиваме и слагаме да се отцеди от водата. Нарязваме ситно стръковете праз, 250 г. кайма размиваме с малко вода, да стане на гранули. В тиган наливаме 4 суп.лъж. зехтин. Слагаме нарязания праз и каймата. Овкусяваме с щипка куркума, черен пипер на вкус, 1 каф.лъж. сминдух и 1 суп.лъж. нарязан магданоз. Наливаме малко водичка и задушаваме до извиране на течността. Посоляваме на вкус. Към запържените праз и кайма добавяме сварения и отцеден от водата кус-кус. Добавяме парченце краве масло и запържваме кратко. Поднасяме топло, като всяка порция поръсваме с настърган кашкавал.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кус-кус с праз и кайма
От форум:
От друг сайт: