Публикувана от Илияна Димова на 21 Юни 2012
![]() | Необходими продукти за три порции: 200 г кус-кус 1-2 стръка праз 250 г кайма 1 суп.лъж.нарязан магданоз 1 каф.лъж.сминдух щипка куркума черен пипер и сол на вкус 4 суп.лъж.зехтин парченце краве масло малко кашкавал |
Сваряваме добре 200 г кус-кус, измиваме и слагаме да се отцеди от водата. Нарязваме ситно стръковете праз, 250 г. кайма размиваме с малко вода, да стане на гранули. В тиган наливаме 4 суп.лъж. зехтин. Слагаме нарязания праз и каймата. Овкусяваме с щипка куркума, черен пипер на вкус, 1 каф.лъж. сминдух и 1 суп.лъж. нарязан магданоз. Наливаме малко водичка и задушаваме до извиране на течността. Посоляваме на вкус. Към запържените праз и кайма добавяме сварения и отцеден от водата кус-кус. Добавяме парченце краве масло и запържваме кратко. Поднасяме топло, като всяка порция поръсваме с настърган кашкавал. |