Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Купол с шоколадов мус

Купол с шоколадов мус

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 готови рула
100 г черен шоколад
100 г бял шоколад
200 мл прясно мляко
4 с. л. захар
2 бр. желатин
500 г сладка сметана
ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Купол с шоколадов мус

1 пакет желатин се приготвя по указание - заливаме с малко студена вода и щом набъбне се разтопява за секунди в микровълнова фурна.

Загрява се 100 мл прясно мляко с 2 с. л. захар докато се разтопи и сваляме от котлона. Сипва се начупен черен шоколад и се разбърква добре на гладка смес. Оставяме да се охлади шоколадовия мус.

В купа разбиваме 200 мл сметана и смесваме с шоколадовата смес. Сипва се в малка купичка, застлана с фолио и се оставя да стегне във фризера. По същия начин се приготвя и белия шоколадов мус.

Рулата се нарязват на парченца от 1 см и се нареждат в голяма купа, застлана с фолио. Сипва се белия мус. Отгоре се обръща замразения черен мус без фолиото и се притиска да потъне в белия. Нарежда се още един ред рула за дъно на сладкиша и оставяме да стегне в хладилник. Изваждаме, обръщаме в чиния, сваля се фолиото, нарязваме и похапваме с кафенце ! Вкусно и ефектно !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Купол с шоколадов мус


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди