Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Купол с шоколадов мус
Купол с шоколадов мус

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 готови рула
100 г черен шоколад
100 г бял шоколад
200 мл прясно мляко
4 с. л. захар
2 бр. желатин
500 г сладка сметана
ванилия
1 пакет желатин се приготвя по указание - заливаме с малко студена вода и щом набъбне се разтопява за секунди в микровълнова фурна.
Загрява се 100 мл прясно мляко с 2 с. л. захар докато се разтопи и сваляме от котлона. Сипва се начупен черен шоколад и се разбърква добре на гладка смес. Оставяме да се охлади шоколадовия мус.
В купа разбиваме 200 мл сметана и смесваме с шоколадовата смес. Сипва се в малка купичка, застлана с фолио и се оставя да стегне във фризера. По същия начин се приготвя и белия шоколадов мус.
Рулата се нарязват на парченца от 1 см и се нареждат в голяма купа, застлана с фолио. Сипва се белия мус. Отгоре се обръща замразения черен мус без фолиото и се притиска да потъне в белия. Нарежда се още един ред рула за дъно на сладкиша и оставяме да стегне в хладилник. Изваждаме, обръщаме в чиния, сваля се фолиото, нарязваме и похапваме с кафенце ! Вкусно и ефектно !
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Купол с шоколадов мус
От форум:
От друг сайт: