Публикувана от Виолета Матева на 23 Ноември 2014
![]() | Необходими продукти 3 готови рула 100 г черен шоколад 100 г бял шоколад 200 мл прясно мляко 4 с. л. захар 2 бр. желатин 500 г сладка сметана ванилия |
1 пакет желатин се приготвя по указание - заливаме с малко студена вода и щом набъбне се разтопява за секунди в микровълнова фурна. Загрява се 100 мл прясно мляко с 2 с. л. захар докато се разтопи и сваляме от котлона. Сипва се начупен черен шоколад и се разбърква добре на гладка смес. Оставяме да се охлади шоколадовия мус. В купа разбиваме 200 мл сметана и смесваме с шоколадовата смес. Сипва се в малка купичка, застлана с фолио и се оставя да стегне във фризера. По същия начин се приготвя и белия шоколадов мус. Рулата се нарязват на парченца от 1 см и се нареждат в голяма купа, застлана с фолио. Сипва се белия мус. Отгоре се обръща замразения черен мус без фолиото и се притиска да потъне в белия. Нарежда се още един ред рула за дъно на сладкиша и оставяме да стегне в хладилник. Изваждаме, обръщаме в чиния, сваля се фолиото, нарязваме и похапваме с кафенце ! Вкусно и ефектно ! |