Начало » Супи » Рецепти за Зеленчукови супи » рецепта Крем супа от праз, карфиол и грис

Крем супа от праз, карфиол и грис

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 стрък праз
200 гр. карфиол
4 с.л. грис
1 бр. зеленчуков бульон
30 мл. сметана за готвене
20 гр. краве масло
зехтин
лимонов сок
сол и черен пипер
индийско орехче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Крем супа от праз, карфиол и грис

Измийте и почистете карфиола и го накъсайте на розички. Нарежете праза на кръгчета. В тенджера със загрят зехтин задушете зеленчуците до омекване. Залейте ги с 1 л. студена вода и прибавете зеленчуковия бульон. Подправете ги със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. След като карфиолът се свари, прибавете гриса. Бъркайте непрекъснато до момента, в който се свари. Дръпнете супата от котлона и оставете да изстине малко. Прибавете сметаната и маслото и пасирайте супата. Поднесете порция от топлата супа с лимонов сок. Добър апетит и топъл уикенд!

Готвенето като страст и въображение… https://magecreations.blogspot.com



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Крем супа от праз, карфиол и грис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама