www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 03 Ноември 2012

Крем супа от праз, карфиол и грис

Необходими продукти
1 стрък праз
200 гр. карфиол
4 с.л. грис
1 бр. зеленчуков бульон
30 мл. сметана за готвене
20 гр. краве масло
зехтин
лимонов сок
сол и черен пипер
индийско орехче

Измийте и почистете карфиола и го накъсайте на розички. Нарежете праза на кръгчета. В тенджера със загрят зехтин задушете зеленчуците до омекване. Залейте ги с 1 л. студена вода и прибавете зеленчуковия бульон. Подправете ги със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. След като карфиолът се свари, прибавете гриса. Бъркайте непрекъснато до момента, в който се свари. Дръпнете супата от котлона и оставете да изстине малко. Прибавете сметаната и маслото и пасирайте супата. Поднесете порция от топлата супа с лимонов сок. Добър апетит и топъл уикенд!

Готвенето като страст и въображение… https://magecreations.blogspot.com