Публикувана от Марина Голева на 03 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 1 стрък праз 200 гр. карфиол 4 с.л. грис 1 бр. зеленчуков бульон 30 мл. сметана за готвене 20 гр. краве масло зехтин лимонов сок сол и черен пипер индийско орехче |
Измийте и почистете карфиола и го накъсайте на розички. Нарежете праза на кръгчета. В тенджера със загрят зехтин задушете зеленчуците до омекване. Залейте ги с 1 л. студена вода и прибавете зеленчуковия бульон. Подправете ги със сол, черен пипер и щипка индийско орехче. След като карфиолът се свари, прибавете гриса. Бъркайте непрекъснато до момента, в който се свари. Дръпнете супата от котлона и оставете да изстине малко. Прибавете сметаната и маслото и пасирайте супата. Поднесете порция от топлата супа с лимонов сок. Добър апетит и топъл уикенд! Готвенето като страст и въображение… https://magecreations.blogspot.com |