Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Крем с блат от торта

Крем с блат от торта

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За блата:
3 яйца
½ ч.ч. захар
½ ч.ч. брашно

За кремовете:

1 п. Крем ванилия без варене на Д-р Йоткер
1 п. Крем шоколад без варене на Д-р Йоткер
800 грама прясно мляко

За сиропиране:
2 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Крем с блат от торта

Разбиваме продуктите за блата и печем в предварително загрята фурна в средно голяма тава, за да стане тънък блат. Разбиваме кремовете както е указано на опаковката и поставяме в купички. С чаша разрязваме блата на кръгчета. На дъното на всяка чаша поставяме от шоколадовия крем, после поставяме първото кръгче от блата и сиропираме с мляко и захар. Поставяме ванилов крем и с лъжица избутваме крема да покрие блата и така се образуват вълнички, а блата да не се вижда. Поставяме и второто кръгче от блата, сиропираме и поставяме шоколадов крем, и с лъжица избутваме крема да покрие блата, а по средата поставяме малко ванилов крем. Поставяме чашите в хладилник и след три часа може да се сервира.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар03 Декември 2013
Илияна Димова
Много вкусен десерт
Аватар17 Ноември 2012
Нина Райчева
Вкусотийка.



Ако желаете, може да сложите линк към Крем с блат от торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама