www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 09 Април 2012

Крем с блат от торта

Необходими продукти
За блата:
3 яйца
½ ч.ч. захар
½ ч.ч. брашно

За кремовете:

1 п. Крем ванилия без варене на Д-р Йоткер
1 п. Крем шоколад без варене на Д-р Йоткер
800 грама прясно мляко

За сиропиране:
2 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. захар

Разбиваме продуктите за блата и печем в предварително загрята фурна в средно голяма тава, за да стане тънък блат. Разбиваме кремовете както е указано на опаковката и поставяме в купички. С чаша разрязваме блата на кръгчета. На дъното на всяка чаша поставяме от шоколадовия крем, после поставяме първото кръгче от блата и сиропираме с мляко и захар. Поставяме ванилов крем и с лъжица избутваме крема да покрие блата и така се образуват вълнички, а блата да не се вижда. Поставяме и второто кръгче от блата, сиропираме и поставяме шоколадов крем, и с лъжица избутваме крема да покрие блата, а по средата поставяме малко ванилов крем. Поставяме чашите в хладилник и след три часа може да се сервира.