Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Мляко с два вида грис и сладко от вишни
Мляко с два вида грис и сладко от вишни

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тенджера на котлона слагаме млякото и захарта да заврят. Млякото завира и захарта се стопява. Намаляваме котлона. Изсипваме постепенно гриса и двата вида и бъркаме непрекъснато с телена бъркалка. Кремът трябва да стане гладък и еднороден. Да се бърка енергично, защото може да останат бучици. Към края прибавяме маслото и ванилията и бъркаме. Сгъстява се крема, но не прекалено, защото като го пресипем в купичките ще стегне още. Гъст, но не прекалено, по-скоро почти сгъстен, но рядък. Още горещ сипваме в купички. Зависи от грамажа на купичките от рецептата ще излязат между 7 и 10 купички – големи за крем. Заглаждаме още горещия крем – мляко с грис. Трябва да сме бързи защото ще се сгъсти и стегне. Сипваме го врял. Отгоре след като сме го насипали в купичките слагаме сладко от вишни по 1 ч.л. Оставяме да изстине и слагаме в хладилника. Като изстине покриваме с фолио всяко кремче.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мляко с два вида грис и сладко от вишни
От форум:
От друг сайт: