Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Краставички с чесън в бидон
Краставички с чесън в бидон

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
корнишони-количество по желание и в зависимост от големината на бидона
2 глави чесън
вода
морска сол - 40 г. на 1 л.
натриев бонзоат - 1 г. на 1 л.
Почистете корнишоните. Надупчете ги с игла. Сложете ги в бидона. Почистете чесъна. Сложете и скилидките чесън равномерно в бидона. Направете разтвора морска сол и вода, в зависимост от големината на бидона и колко от него искаме да напълним. На 40 г. сол се слага 1 л. вода. Заливаме с течността бидона. На 3 ден започнете да претакате. Като почнат да стават краставичките добавете натревият бензоат - 1 г. на 1 л. След това се претаква още 3 дни.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Краставички с чесън в бидон
От форум:
От друг сайт: