Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`

Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`

Разпечатай

от готварската книга на Донка Атанасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар /по желание захарта може да се увеличи за по сладък сладкиш/
1 чаена чаша мазнина /маргарин, олио или масло/
2 чаени чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 кафяна лъжичка сода
1/2 чаена чаша шоколадови пръчици
1/2 чаена чаша кокосови стърготини
2 ванилии

за глазурата:
200 грама бял шоколад
3 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици обезсолено крема сирене PHILADELPHIA YOGURT

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`

Омесват се всички сухи продукти заедно /брашното, бакпулвера, шоколадовите пръчици, кокосовите стърготини и ванилията/. В подходящ съд разбиваме маслото със захарта, угасяме содата в киселото мляко и го прибавяме към маслото, след което смесваме със сухите съставки. Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност на 160-170 градуса около 30-40 минути в зависимост от фурната.

Глазура:
Натрошаваме шоколада на парченца, слагаме прясното мляко и го разтапяме на водна баня или в микровълнова фурна.След като стане готов шоколада прибавяме и крема сиренето. Нанасяме върху сладкиша и поръсваме с кокосови стърготини.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар18 Декември 2012
Добринка Петкова
Страхотен сладкиш,направих го и беше изяден за секунди!!!
Много интересно предложение!
Аватар30 Ноември 2012
Нина Райчева
Изглежда много добре, сигурно е и много вкусен, а в същото време не е сложен за приготвяне.



Ако желаете, може да сложите линк към Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама