Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`

Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`

Разпечатай

от готварската книга на Донка Атанасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар /по желание захарта може да се увеличи за по сладък сладкиш/
1 чаена чаша мазнина /маргарин, олио или масло/
2 чаени чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 кафяна лъжичка сода
1/2 чаена чаша шоколадови пръчици
1/2 чаена чаша кокосови стърготини
2 ванилии

за глазурата:
200 грама бял шоколад
3 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици обезсолено крема сирене PHILADELPHIA YOGURT

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`

Омесват се всички сухи продукти заедно /брашното, бакпулвера, шоколадовите пръчици, кокосовите стърготини и ванилията/. В подходящ съд разбиваме маслото със захарта, угасяме содата в киселото мляко и го прибавяме към маслото, след което смесваме със сухите съставки. Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност на 160-170 градуса около 30-40 минути в зависимост от фурната.

Глазура:
Натрошаваме шоколада на парченца, слагаме прясното мляко и го разтапяме на водна баня или в микровълнова фурна.След като стане готов шоколада прибавяме и крема сиренето. Нанасяме върху сладкиша и поръсваме с кокосови стърготини.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар18 Декември 2012
Добринка Петкова
Страхотен сладкиш,направих го и беше изяден за секунди!!!
Много интересно предложение!
Аватар30 Ноември 2012
Нина Райчева
Изглежда много добре, сигурно е и много вкусен, а в същото време не е сложен за приготвяне.



Ако желаете, може да сложите линк към Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама