www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Донка Атанасова на 29 Ноември 2012

Кокосово-шоколадов сладкиш без яйца `Катерина`

Необходими продукти
1 1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар /по желание захарта може да се увеличи за по сладък сладкиш/
1 чаена чаша мазнина /маргарин, олио или масло/
2 чаени чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 кафяна лъжичка сода
1/2 чаена чаша шоколадови пръчици
1/2 чаена чаша кокосови стърготини
2 ванилии

за глазурата:
200 грама бял шоколад
3 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици обезсолено крема сирене PHILADELPHIA YOGURT

Омесват се всички сухи продукти заедно /брашното, бакпулвера, шоколадовите пръчици, кокосовите стърготини и ванилията/. В подходящ съд разбиваме маслото със захарта, угасяме содата в киселото мляко и го прибавяме към маслото, след което смесваме със сухите съставки. Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност на 160-170 градуса около 30-40 минути в зависимост от фурната.

Глазура:
Натрошаваме шоколада на парченца, слагаме прясното мляко и го разтапяме на водна баня или в микровълнова фурна.След като стане готов шоколада прибавяме и крема сиренето. Нанасяме върху сладкиша и поръсваме с кокосови стърготини.