Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кюфтета със свинска и говежда кайма

Кюфтета със свинска и говежда кайма

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. свинска кайма
500 гр. говежда кайма
2 яйца - домашни кокоши
1/2 ч.л  млян черен пипер
1 голяма глава лук
1/2 ч.л млян кимион
2 ч.л суха чубрица
олио - за пържене
1/3 ч.л сол
сухари – 2 бр. малки ръжени филийки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кюфтета със свинска и говежда кайма

Слагаме в купа свинската кайма и я намачкваме с ръце много добре. После слагаме вътре и говеждата кайма и също я намачкваме добре. Объркваме, като трябва да се смесят двата вида кайма. Вътре слагаме яйцата, солта, чубрицата, черният пипер, кимиона. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Слагаме и лука вътре при другите продукти. Смиламе с блендер на трохи сухарите и ги слагаме и тях вътре. Хубаво омесваме с ръка сместа. В купичка си слагаме малко оцет. Намокряме си ръцете ако е необходимо. Оформяме кюфтета на топки и го слагаме в табличка. Сгорещяваме олио в дълбок тиган и изпържваме кюфтетата. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кюфтета със свинска и говежда кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама