Публикувана от Марияна Желева на 11 Февруари 2018
![]() | Необходими продукти 500 гр. свинска кайма 500 гр. говежда кайма 2 яйца - домашни кокоши 1/2 ч.л млян черен пипер 1 голяма глава лук 1/2 ч.л млян кимион 2 ч.л суха чубрица олио - за пържене 1/3 ч.л сол сухари – 2 бр. малки ръжени филийки |
Слагаме в купа свинската кайма и я намачкваме с ръце много добре. После слагаме вътре и говеждата кайма и също я намачкваме добре. Объркваме, като трябва да се смесят двата вида кайма. Вътре слагаме яйцата, солта, чубрицата, черният пипер, кимиона. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Слагаме и лука вътре при другите продукти. Смиламе с блендер на трохи сухарите и ги слагаме и тях вътре. Хубаво омесваме с ръка сместа. В купичка си слагаме малко оцет. Намокряме си ръцете ако е необходимо. Оформяме кюфтета на топки и го слагаме в табличка. Сгорещяваме олио в дълбок тиган и изпържваме кюфтетата. Да ви е сладко! |