Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кюфтета с патладжан в доматено-сметанов соc

Кюфтета с патладжан в доматено-сметанов соc

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр кайма
2 печени червени чушки
1/2 бурканче патладжан
1 яйце
1-2 щипки подправка за кайма
1 щипка чубрица
50 гр галета
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 буркан домати от консерва
150 мл готварска сметана
1-2 щипки босилек
1 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кюфтета с патладжан в доматено-сметанов соc

Каймата, чушките (нарязани на ситно), патладжана (от консерва или 1 малък пресен, да го изпечете, обелите и нарежете на ситно), 1 яйце, подправката, чубрицата и галетата се разбъркват добре и се оставя за 30 минути в хладилника. След това оформете не много големи топки и ги оваляйте в брашно. В дълбока тавичка запържете една глава лук и 3-4 ск.чесън, нарязани на дребно. Взимате един буркан домати, белите и ги пасирате заедно със сока. Размивате една супена лъжица брашно с 1-2 ч. ч. вода и изсипвате при доматите. Прибавяте босилек, чубрица (или подправки по ваш избор). Разбърквате добре и изсипвате сместа при лука. Към нея добавете оформените кюфтенца, завийте с фолио и печете на 200 градуса около 30-35 минути или докато се сгъсти и поизври соса. Извадете от фурната и залейте със 150 мл готварска сметана. Разбъркайте леко и върнете във фурната за още няколко минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кюфтета с патладжан в доматено-сметанов соc


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама