Публикувана от Добринка Петкова на 30 Януари 2013
Необходими продукти 500 гр кайма 2 печени червени чушки 1/2 бурканче патладжан 1 яйце 1-2 щипки подправка за кайма 1 щипка чубрица 50 гр галета 1 глава лук 3-4 скилидки чесън 1 буркан домати от консерва 150 мл готварска сметана 1-2 щипки босилек 1 с. л. брашно | |
Каймата, чушките (нарязани на ситно), патладжана (от консерва или 1 малък пресен, да го изпечете, обелите и нарежете на ситно), 1 яйце, подправката, чубрицата и галетата се разбъркват добре и се оставя за 30 минути в хладилника. След това оформете не много големи топки и ги оваляйте в брашно. В дълбока тавичка запържете една глава лук и 3-4 ск.чесън, нарязани на дребно. Взимате един буркан домати, белите и ги пасирате заедно със сока. Размивате една супена лъжица брашно с 1-2 ч. ч. вода и изсипвате при доматите. Прибавяте босилек, чубрица (или подправки по ваш избор). Разбърквате добре и изсипвате сместа при лука. Към нея добавете оформените кюфтенца, завийте с фолио и печете на 200 градуса около 30-35 минути или докато се сгъсти и поизври соса. Извадете от фурната и залейте със 150 мл готварска сметана. Разбъркайте леко и върнете във фурната за още няколко минути. |