Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кюфтета фрикасе
Кюфтета фрикасе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за кюфтетата:
250 гр. кайма
1 рендосан морков
1 рендосан червен лук
1/2 пак. масло
2-3 с. л. олио
0,500 мл. вода и толкова пилешки бульон, ако нямаме домашно приготвен се прави с 2 кубчета пилешки бульон + 0,500 мл. вода
сол
черен пипер
кимион
чубрица
брашно за овалване
за соса:
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
4-5 с. л. препечено брашно
магданоз
В тенджера се загряват маслото и олиото и се запържват настърганият морков и нарязаният на ситно червен лук. Като се позадушат се залива с водата и бульона, посолява се и се оставя да кипне. Добавя се каймата и се оформят кюфтенцата, овалват се в брашно и се изсипват във врящата вода. Къкри около 40 мин.
Яйцето се разбива с киселото мляко и брашното. От врящия бульон в тенджерата се взима по черпак и се прибавя към млечната смес при непрекъснато бъркане. След това пак с бъркане се налива в теджерата с кюфтетата. При сервиране се поръсва с магданоз.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Кюфтета фрикасе
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева