www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Красимира Крумова на 28 Ноември 2012

Кюфтета фрикасе

Необходими продукти
за кюфтетата:
250 гр. кайма
1 рендосан морков
1 рендосан червен лук
1/2 пак. масло
2-3 с. л. олио
0,500 мл. вода и толкова пилешки бульон, ако нямаме домашно приготвен се прави с 2 кубчета пилешки бульон + 0,500 мл. вода
сол
черен пипер
кимион
чубрица
брашно за овалване

за соса:

1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
4-5 с. л. препечено брашно
магданоз

В тенджера се загряват маслото и олиото и се запържват настърганият морков и нарязаният на ситно червен лук. Като се позадушат се залива с водата и бульона, посолява се и се оставя да кипне. Добавя се каймата и се оформят кюфтенцата, овалват се в брашно и се изсипват във врящата вода. Къкри около 40 мин.

Яйцето се разбива с киселото мляко и брашното. От врящия бульон в тенджерата се взима по черпак и се прибавя към млечната смес при непрекъснато бъркане. След това пак с бъркане се налива в теджерата с кюфтетата. При сервиране се поръсва с магданоз.