Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Какаов сладкиш с глазура

Какаов сладкиш с глазура

Разпечатай

от готварската книга на Galya Vulcheva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. хлебна сода
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
4 с. л. какао

за глазурата:

6 с. л. олио
6 с. л. вода
3 с. л. какао
3 с. л. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Какаов сладкиш с глазура

Разбива се яйцето със захарта, добавя се киселото мляко с разтворената в него хлебна сода и постепенно се смесва с брашното. Налива се олиото и се слага какаото, може и по-малко количество от посоченото. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава със среден размер, пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След изпичането се изчаква да изстине и се залива с глазурата, която завира на котлона до леко сгъстяване. Може да се поръси със смлени орехи или кокосови стърготини. По желание сладкиша може да се сиропира със сироп от 1 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. захар и 1/2 ч.ч. кока-кола, която се налива във вече сгъстения захарен сироп.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Какаов сладкиш с глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди