Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Какаов сладкиш с глазура

Какаов сладкиш с глазура

Разпечатай

от готварската книга на Galya Vulcheva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 яйце
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. хлебна сода
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
4 с. л. какао

за глазурата:

6 с. л. олио
6 с. л. вода
3 с. л. какао
3 с. л. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Какаов сладкиш с глазура

Разбива се яйцето със захарта, добавя се киселото мляко с разтворената в него хлебна сода и постепенно се смесва с брашното. Налива се олиото и се слага какаото, може и по-малко количество от посоченото. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава със среден размер, пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След изпичането се изчаква да изстине и се залива с глазурата, която завира на котлона до леко сгъстяване. Може да се поръси със смлени орехи или кокосови стърготини. По желание сладкиша може да се сиропира със сироп от 1 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. захар и 1/2 ч.ч. кока-кола, която се налива във вече сгъстения захарен сироп.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Какаов сладкиш с глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама