Публикувана от Galya Vulcheva на 22 Май 2013
![]() | Необходими продукти 1 яйце 1 ч. ч. захар 1 ч. ч. кисело мляко 1 ч. л. хлебна сода 1 1/2 ч. ч. брашно 1/2 ч.ч. олио 4 с. л. какао за глазурата: 6 с. л. олио 6 с. л. вода 3 с. л. какао 3 с. л. захар |
Разбива се яйцето със захарта, добавя се киселото мляко с разтворената в него хлебна сода и постепенно се смесва с брашното. Налива се олиото и се слага какаото, може и по-малко количество от посоченото. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава със среден размер, пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичането се изчаква да изстине и се залива с глазурата, която завира на котлона до леко сгъстяване. Може да се поръси със смлени орехи или кокосови стърготини. По желание сладкиша може да се сиропира със сироп от 1 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. захар и 1/2 ч.ч. кока-кола, която се налива във вече сгъстения захарен сироп. |