Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ябълково-бисквитен сладкиш
Ябълково-бисквитен сладкиш

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 бр. големи ябълки
300 г чаени бисквити (2 пакета)
400 г заквасена сметана
1 ч.л. канела
сока на 1/2 бр. лимон
ванилия
Ябълките се обелват и настъргват на едрото ренде в подходяща за торта кръгла форма. Добавя се лимоновия сок (за да не потъмнеят ябълките). Бисквитите се натрошават (или смилат) и се добавят при ябълките. Сместа се поръсва с канела. Всичко се разбърква добре и се оформя блат. Сметаната се разбива с ванилията и се нанася върху блата. Повърхността се заглажда и тортата се оставя да престои в хладилника поне 4-5 часа.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълково-бисквитен сладкиш
От форум:
От друг сайт: