www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 25 Ноември 2014

Ябълково-бисквитен сладкиш

Необходими продукти
4 бр. големи ябълки
300 г чаени бисквити (2 пакета)
400 г заквасена сметана
1 ч.л. канела
сока на 1/2 бр. лимон
ванилия

Ябълките се обелват и настъргват на едрото ренде в подходяща за торта кръгла форма. Добавя се лимоновия сок (за да не потъмнеят ябълките). Бисквитите се натрошават (или смилат) и се добавят при ябълките. Сместа се поръсва с канела. Всичко се разбърква добре и се оформя блат. Сметаната се разбива с ванилията и се нанася върху блата. Повърхността се заглажда и тортата се оставя да престои в хладилника поне 4-5 часа.