Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ябълков сладкиш с карамел
Ябълков сладкиш с карамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
1 к ч захар
1 к ч кисело мляко
1 к л сода бикарбонат
3 с л олио
1 ч ч брашно
1 голяма ябълка
1 с л какао за шарката
за карамела:
2 с л масло
5-6 с л захар
В купа се разбиват яйцата със захарта с тел. Добавяме олиото, киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат и брашното. Разбърква се гладка смес. Отделя се 1 к. ч. смес и разбъркваме с какаото.
Във форма с диаметър 23 см сипваме захарта, слагаме на котлона да се карамелизира, добавя се маслото и разбъркваме.
Ябълката се обелва и нарязва на тънки резени, които се нареждат върху топлия карамел, свален от котлона. Отгоре сипваме бялата смес, върху нея с лъжица сипваме кафявата и с дървено шишче правим шарка. Печем в загрята фурна 170 градуса около 25 минути - проба с клечка. Изважда се и обръщаме сладкиша в чиния !
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Кифлички със сирене (с прясно мляко)
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков сладкиш с карамел
От форум:
От друг сайт: