Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ябълков сладкиш с карамел
Ябълков сладкиш с карамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
1 к ч захар
1 к ч кисело мляко
1 к л сода бикарбонат
3 с л олио
1 ч ч брашно
1 голяма ябълка
1 с л какао за шарката
за карамела:
2 с л масло
5-6 с л захар
В купа се разбиват яйцата със захарта с тел. Добавяме олиото, киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат и брашното. Разбърква се гладка смес. Отделя се 1 к. ч. смес и разбъркваме с какаото.
Във форма с диаметър 23 см сипваме захарта, слагаме на котлона да се карамелизира, добавя се маслото и разбъркваме.
Ябълката се обелва и нарязва на тънки резени, които се нареждат върху топлия карамел, свален от котлона. Отгоре сипваме бялата смес, върху нея с лъжица сипваме кафявата и с дървено шишче правим шарка. Печем в загрята фурна 170 градуса около 25 минути - проба с клечка. Изважда се и обръщаме сладкиша в чиния !
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков сладкиш с карамел
От форум:
От друг сайт: