Публикувана от Виолета Матева на 22 Март 2015
![]() | Необходими продукти 2 яйца 1 к ч захар 1 к ч кисело мляко 1 к л сода бикарбонат 3 с л олио 1 ч ч брашно 1 голяма ябълка 1 с л какао за шарката за карамела: 2 с л масло 5-6 с л захар |
В купа се разбиват яйцата със захарта с тел. Добавяме олиото, киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат и брашното. Разбърква се гладка смес. Отделя се 1 к. ч. смес и разбъркваме с какаото. Във форма с диаметър 23 см сипваме захарта, слагаме на котлона да се карамелизира, добавя се маслото и разбъркваме. Ябълката се обелва и нарязва на тънки резени, които се нареждат върху топлия карамел, свален от котлона. Отгоре сипваме бялата смес, върху нея с лъжица сипваме кафявата и с дървено шишче правим шарка. Печем в загрята фурна 170 градуса около 25 минути - проба с клечка. Изважда се и обръщаме сладкиша в чиния ! |