Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ябълков пирог - II вариант
Ябълков пирог - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
250 гр захар
500 гр брашно
1 бакпулвер
100 гр кисело мляко
150 гр масло
500 гр ябълки
канела
Жълтъците се разделят от белтъците и се разбиват със захарта (150 гр). Прибавя се маслото, разбива се добре, после млякото и накрая пресятото брашно с бакпулвера. Измесва се хубаво и меко тесто, отделя се една малка топка от него и се оставя в камерата да стегне. Останалото тесто се оформя като блат по стените и дъното на формата. Отгоре настържете ябълките и поръсете с канелата. Разбийте белтъците на пухкав сняг, заедно с останалата захар (100 гр). Покрийте ябълките с него. Отгоре се настъргва тестото от хладилника и се пече на 180 гр. до готовност. Може да се направи и в по-малка форма (22 см) с половината продукти.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пирог - II вариант
От форум:
От друг сайт: