www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 05 Декември 2012

Ябълков пирог - II вариант

Необходими продукти
2 яйца
250 гр захар
500 гр брашно
1 бакпулвер
100 гр кисело мляко
150 гр масло
500 гр ябълки
канела

Жълтъците се разделят от белтъците и се разбиват със захарта (150 гр). Прибавя се маслото, разбива се добре, после млякото и накрая пресятото брашно с бакпулвера. Измесва се хубаво и меко тесто, отделя се една малка топка от него и се оставя в камерата да стегне. Останалото тесто се оформя като блат по стените и дъното на формата. Отгоре настържете ябълките и поръсете с канелата. Разбийте белтъците на пухкав сняг, заедно с останалата захар (100 гр). Покрийте ябълките с него. Отгоре се настъргва тестото от хладилника и се пече на 180 гр. до готовност. Може да се направи и в по-малка форма (22 см) с половината продукти.