Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Ябълков кръмбъл

Ябълков кръмбъл

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за ябълките:
2 големи златни ябълки
2 с. л. кафява захар
20 г краве масло

за трохите:
100 г ръжено брашно
100 г краве масло
3 с. л. кафява захар
50 г белени лешници
50 г сурови тиквени семки
1/2 ч. л. канела

за гарниране:

суха сметана
150 мл. прясно мляко (за сметаната).

А може да гарнирате и с 300 г цедено кисело мляко
3 с. л. мед и 3 стръка мента по желание. Но аз за по-бързо реших със сметана :)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ябълков кръмбъл

Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета. Задушават се за кратко в маслото и захарта. Брашното, маслото (трябва да е студено) и канелата се размесват с ръце, докато се получат трохи. Прибавят се захарта и едронарязаните лешници и тиквени семки. Трябва да се получи еднородна ронлива смес. След като ябълките омекнат се разпределят в керамична форма за печене. Отгоре се поръсват трохите и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 15 минути. Гарнира се със суха сметана.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков кръмбъл


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама