Публикувана от Теодора Николова на 08 Април 2012
Необходими продукти за ябълките: 2 големи златни ябълки 2 с. л. кафява захар 20 г краве масло за трохите: 100 г ръжено брашно 100 г краве масло 3 с. л. кафява захар 50 г белени лешници 50 г сурови тиквени семки 1/2 ч. л. канела за гарниране: суха сметана 150 мл. прясно мляко (за сметаната). А може да гарнирате и с 300 г цедено кисело мляко 3 с. л. мед и 3 стръка мента по желание. Но аз за по-бързо реших със сметана :) | |
Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета. Задушават се за кратко в маслото и захарта. Брашното, маслото (трябва да е студено) и канелата се размесват с ръце, докато се получат трохи. Прибавят се захарта и едронарязаните лешници и тиквени семки. Трябва да се получи еднородна ронлива смес. След като ябълките омекнат се разпределят в керамична форма за печене. Отгоре се поръсват трохите и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 15 минути. Гарнира се със суха сметана. |