Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Гювеч `Да си оближеш пръстите`

Гювеч `Да си оближеш пръстите`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600-700 гр свинско месо
500 гр бейби картофи
200 гр сушеница
2 глави лук
3 моркова
3 домата от консерва
250 гр сирене
100 гр маслини без костилка
100 гр топено сирене
50 мл червено вино
2 ч.л червен пипер
1-2 ч.л подправка за свинско
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гювеч `Да си оближеш пръстите`

Запържете месото, добавете нарязания на полумесеци лук и на колелца моркови. Прибавете и картофите, доматите, подправките и червеното вино. Оставете да покъкри няколко минути, добавете нарязаната сушеница и маслините.

В гювеч сипете малко олио, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана. Налейте около половин чаша вода, затворете с капака и печете на 250 градуса за около час-час и половина. Извадете гювеча и отгоре поръсете с парченца от топеното сирене, захлупете пак и върнете за още десетина минути във фурната. Поръсете с магданоз.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Изглежда страхотно вкусно:)
Аватар18 Декември 2012
Надя Недева
Изглежда страхотно !
Аватар15 Декември 2012
Добринка Петкова
Любимият ми гювеч!!!!



Ако желаете, може да сложите линк към Гювеч `Да си оближеш пръстите`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама