Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Гъби с двойна плънка

Гъби с двойна плънка

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-1,5 кг големи гъби

плънка 1:
250-300 гр. кайма смес
няколко моркова
1 малка глава лук
100 гр. топено сирене
50-100 гр. кашкавал
1 кубче зеленчуков бульон
200-300 мл. доматено пюре
чубрица на вкус
млян черен пипер
сол
1 кафена лъжичка канела
1-2 гвоздейчета карамфил
1-2 с.л.захар
млян кимион

плънка 2:
1-2 големи картофа
малко масло за вкус
чубрица на вкус
млян черен пипер
малко натрошено сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гъби с двойна плънка

Гъбите се почистват от пънчетата, нареждат се колкото може по- гъсто и леко на една страна в намазана с олио тавичка. Подредените гъби се поръсват със сол, чубрица и парченце масло като лешник във всяка гъбка. Слагат се в загрята на 200 градуса фурна докато се запекат.

Каймата се задушава и се добавят ситно нарязаните пънчета, лука и морковите. Когато зеленчуците омекнат се добавят доматеното пюре, черния пипер, чубрицата, канелата, бульонът, карамфилът и захарта. Когато сместа се сгъсти се добавя топеното сирене и кагато се разтопи и се смеси добре с останалите продукти се сваля от огъня.

Сместа се разпределя върху запечените гъби и отново се връща да се запече за 10-15 минути.

Картофите се сваряват, охлаждат се леко и се пасират. Добавят се маслото, подправките и сиренето. Картофеното пюре се разпределя върху запечените гъби и плънка, поръсват се с настърган кашкавал и се връщат обратно във фурната докато той се запече.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Гъби с двойна плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама