Публикувана от Nikolai Lukov на 29 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 1-1,5 кг големи гъби плънка 1: 250-300 гр. кайма смес няколко моркова 1 малка глава лук 100 гр. топено сирене 50-100 гр. кашкавал 1 кубче зеленчуков бульон 200-300 мл. доматено пюре чубрица на вкус млян черен пипер сол 1 кафена лъжичка канела 1-2 гвоздейчета карамфил 1-2 с.л.захар млян кимион плънка 2: 1-2 големи картофа малко масло за вкус чубрица на вкус млян черен пипер малко натрошено сирене |
Гъбите се почистват от пънчетата, нареждат се колкото може по- гъсто и леко на една страна в намазана с олио тавичка. Подредените гъби се поръсват със сол, чубрица и парченце масло като лешник във всяка гъбка. Слагат се в загрята на 200 градуса фурна докато се запекат. Каймата се задушава и се добавят ситно нарязаните пънчета, лука и морковите. Когато зеленчуците омекнат се добавят доматеното пюре, черния пипер, чубрицата, канелата, бульонът, карамфилът и захарта. Когато сместа се сгъсти се добавя топеното сирене и кагато се разтопи и се смеси добре с останалите продукти се сваля от огъня. Сместа се разпределя върху запечените гъби и отново се връща да се запече за 10-15 минути. Картофите се сваряват, охлаждат се леко и се пасират. Добавят се маслото, подправките и сиренето. Картофеното пюре се разпределя върху запечените гъби и плънка, поръсват се с настърган кашкавал и се връщат обратно във фурната докато той се запече. |