Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 с.л. олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
дреболиите на пуйката, нарязани на ситно
200 грама пилешко филе, нарязано на ситно
сол
черен пипер
подправка за пиле
зеленчукова пикантина
5 ч.ч. вода

за намазване на пуйката:
зехтин
червен пипер
черен пипер
подправка за пиле
пикантина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Задушаваме лука и ориза в олиото, поставяме дреболиите и пилешкото филе с подправките. Наливаме водата и оставяме на тих огън докато се полусвари ориза и пълним пуйката - зашиваме и поставяме в тава. Отделно в купа разбъркваме подправките и зехтина и намазваме добре пуйката. Ако е останало смес от плънката я слагаме около пуйката, наливаме малко вода и печем на 150 градуса около 6 часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аз ще добавя нещо за тази рецепта от гръцка книга: За да е по-крехко месото се инжектира с разтопено масло и коняк под кожата на пуйката. Краят на иглата трябва да се държи добре, там където се пробива, защото сосът пръска когато срещне преграда.



Ако желаете, може да сложите линк към Гръцка рецепта за пълнена пуйка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама