Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 с.л. олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
дреболиите на пуйката, нарязани на ситно
200 грама пилешко филе, нарязано на ситно
сол
черен пипер
подправка за пиле
зеленчукова пикантина
5 ч.ч. вода

за намазване на пуйката:
зехтин
червен пипер
черен пипер
подправка за пиле
пикантина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Задушаваме лука и ориза в олиото, поставяме дреболиите и пилешкото филе с подправките. Наливаме водата и оставяме на тих огън докато се полусвари ориза и пълним пуйката - зашиваме и поставяме в тава. Отделно в купа разбъркваме подправките и зехтина и намазваме добре пуйката. Ако е останало смес от плънката я слагаме около пуйката, наливаме малко вода и печем на 150 градуса около 6 часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аз ще добавя нещо за тази рецепта от гръцка книга: За да е по-крехко месото се инжектира с разтопено масло и коняк под кожата на пуйката. Краят на иглата трябва да се държи добре, там където се пробива, защото сосът пръска когато срещне преграда.



Ако желаете, може да сложите линк към Гръцка рецепта за пълнена пуйка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди