Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 с.л. олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
дреболиите на пуйката, нарязани на ситно
200 грама пилешко филе, нарязано на ситно
сол
черен пипер
подправка за пиле
зеленчукова пикантина
5 ч.ч. вода

за намазване на пуйката:
зехтин
червен пипер
черен пипер
подправка за пиле
пикантина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гръцка рецепта за пълнена пуйка

Задушаваме лука и ориза в олиото, поставяме дреболиите и пилешкото филе с подправките. Наливаме водата и оставяме на тих огън докато се полусвари ориза и пълним пуйката - зашиваме и поставяме в тава. Отделно в купа разбъркваме подправките и зехтина и намазваме добре пуйката. Ако е останало смес от плънката я слагаме около пуйката, наливаме малко вода и печем на 150 градуса около 6 часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аз ще добавя нещо за тази рецепта от гръцка книга: За да е по-крехко месото се инжектира с разтопено масло и коняк под кожата на пуйката. Краят на иглата трябва да се държи добре, там където се пробива, защото сосът пръска когато срещне преграда.



Ако желаете, може да сложите линк към Гръцка рецепта за пълнена пуйка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди