Публикувана от Radka Petrova на 20 Март 2012
Необходими продукти 2 с.л. олио 1 глава лук, нарязана на ситно 2 ч.ч. ориз дреболиите на пуйката, нарязани на ситно 200 грама пилешко филе, нарязано на ситно сол черен пипер подправка за пиле зеленчукова пикантина 5 ч.ч. вода за намазване на пуйката: зехтин червен пипер черен пипер подправка за пиле пикантина | |
Задушаваме лука и ориза в олиото, поставяме дреболиите и пилешкото филе с подправките. Наливаме водата и оставяме на тих огън докато се полусвари ориза и пълним пуйката - зашиваме и поставяме в тава. Отделно в купа разбъркваме подправките и зехтина и намазваме добре пуйката. Ако е останало смес от плънката я слагаме около пуйката, наливаме малко вода и печем на 150 градуса около 6 часа. |