Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Френска селска торта с къпини

Френска селска торта с къпини

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 5 бр.блатове:
1 яйце
200 мл прясно мляко
⅔ чаена чаша захар
50 грама краве масло
2 супени лъжици мед
1 пак.бакпулвер
2 ⅔ чаени чаши брашно

за крема:
1 кг заквасена сметана (аз използвах 2 големи кофички по 400гр. и една малка от 200гр.)
1 и 1/2 чаена чаша пудра захар
1 малко бурканче сладко от къпини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Френска селска торта с къпини

Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура, а маслото трябва да е меко. Разбивате с помоща на миксер маслото, захарта и яйцето, добавяте прясното мляко, а след това и меда. След това изсипвате сместа в съд (най-добре с незалепващо покритие) и го слагате на котлона да заври. Сместа трябва да поври на тих огън около 10 минути, докато се посгъсти и придобие леко златист карамелен цвят, като е добре непрестанно да бъркате за да не загори. Към поизстиналата смес добавяте брашното, в което е добавен бакпулвера и омесвате тесто, което разделяте на 5 топки. Може да се меси още топло. Разточвате всяка топка на тънък кръгъл блат, като не се притеснявате, ако блатът няма съвършена форма, защото може да го оформите веднага след изпичането му.

В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставете хартия за печене, върху която поставете блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути. След като извадите блата от фурната докато още е топъл го изрязвате в кръгла форма. Аз използвах самата ринг форма, в която ще правя тортата с помощта на нож. Това ще помогне да бъдат блатовете еднакви, а готовата френска селска торта - добре оформена. Имайте предвид, че блатът трябва да се изреже и оформи докато е съвсем топъл, защото когато изстине става твърд и това е доста по-трудно. По същия начин разточвате, изпичате и оформяте всички блатове. Оставяте блатовете да изстинат добре.

Кремът за френската селска торта приготвяте като разбъркате добре с миксер заквасената сметана и захарта. Може да се добавят и 2 ванилии към крема. Сглобявате тортата като върху блата слагате от крема, след което напръсквате с 2-3 чаени лъжици от сладкото от къпини и малко от смлените орехи. Повтаряте процедурата, докато блатовете и крема свършат. Отгоре поръсвате френската селска торта обилно със смлените орехи и оставяте в хладилника за 3-4 часа, за да могат блатовете да се напоят добре. Най-добре е да престои едно денонощие. Преди сервиране освободете внимателно от ринга и отново поръсете с орехи.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Френска селска торта с къпини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама