Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Френска селска торта с къпини

Френска селска торта с къпини

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 5 бр.блатове:
1 яйце
200 мл прясно мляко
⅔ чаена чаша захар
50 грама краве масло
2 супени лъжици мед
1 пак.бакпулвер
2 ⅔ чаени чаши брашно

за крема:
1 кг заквасена сметана (аз използвах 2 големи кофички по 400гр. и една малка от 200гр.)
1 и 1/2 чаена чаша пудра захар
1 малко бурканче сладко от къпини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Френска селска торта с къпини

Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура, а маслото трябва да е меко. Разбивате с помоща на миксер маслото, захарта и яйцето, добавяте прясното мляко, а след това и меда. След това изсипвате сместа в съд (най-добре с незалепващо покритие) и го слагате на котлона да заври. Сместа трябва да поври на тих огън около 10 минути, докато се посгъсти и придобие леко златист карамелен цвят, като е добре непрестанно да бъркате за да не загори. Към поизстиналата смес добавяте брашното, в което е добавен бакпулвера и омесвате тесто, което разделяте на 5 топки. Може да се меси още топло. Разточвате всяка топка на тънък кръгъл блат, като не се притеснявате, ако блатът няма съвършена форма, защото може да го оформите веднага след изпичането му.

В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставете хартия за печене, върху която поставете блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути. След като извадите блата от фурната докато още е топъл го изрязвате в кръгла форма. Аз използвах самата ринг форма, в която ще правя тортата с помощта на нож. Това ще помогне да бъдат блатовете еднакви, а готовата френска селска торта - добре оформена. Имайте предвид, че блатът трябва да се изреже и оформи докато е съвсем топъл, защото когато изстине става твърд и това е доста по-трудно. По същия начин разточвате, изпичате и оформяте всички блатове. Оставяте блатовете да изстинат добре.

Кремът за френската селска торта приготвяте като разбъркате добре с миксер заквасената сметана и захарта. Може да се добавят и 2 ванилии към крема. Сглобявате тортата като върху блата слагате от крема, след което напръсквате с 2-3 чаени лъжици от сладкото от къпини и малко от смлените орехи. Повтаряте процедурата, докато блатовете и крема свършат. Отгоре поръсвате френската селска торта обилно със смлените орехи и оставяте в хладилника за 3-4 часа, за да могат блатовете да се напоят добре. Най-добре е да престои едно денонощие. Преди сервиране освободете внимателно от ринга и отново поръсете с орехи.


Продукти: яйца, прясно мляко, захар, краве масло, мед, бакпулвер, брашно, заквасена сметана, пудра захар, сладко от къпини

Тагове: Френска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Френска селска торта
Френска торта

Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Френска селска торта с къпини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама