Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Филе от пангасиус с майонеза и горчица

Филе от пангасиус с майонеза и горчица

Разпечатай

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг охладено филе от пангасиус
1 трапезна майонеза
2 с.л. дижонска горчица
сушен копър
смлян черен пипер
сол на вкус
200 грама настърган кашкавал
соев сос на вкус
ракиена чашка сухо бяло вино
олио за намазване на тавата за печене
кромид лук
лимонови резени

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Филе от пангасиус с майонеза и горчица

Това е една рецепта, която приготвих на Гергьовден за вечеря поради това, че на обяд естествено наблегнахме на агнешкото. Филето го измиваме с течаща вода и подсушаваме с мека кърпа. Натриваме със сол, смлян черен пипер и оставяме да ароматизира за 30 минути.

Натриваме с майонезата, горчицата и копъра. Оставаме още малко да ароматизира и поставяме порциите филе на дъното на тава за печене, чието дъно сме посипали с лук. Покриваме филето с лимоновите резени и настъргваме отгоре кашкавала. Сипваме в тавичката соевия сос, виното.

Печем на умерена фурна при температура от 150 градуса - 10 минути, след което увеличаваме фурната на 180 градуса за още 10 минути. Изключваме фурната и оставяме ястието за 10-15 минути преди консумация. Сервираме с питие според вкуса на консуматорите. Наздраве и добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Филе от пангасиус с майонеза и горчица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама