Публикувана от Владимир Петровски на 10 Май 2013
![]() | Необходими продукти 1 кг охладено филе от пангасиус 1 трапезна майонеза 2 с.л. дижонска горчица сушен копър смлян черен пипер сол на вкус 200 грама настърган кашкавал соев сос на вкус ракиена чашка сухо бяло вино олио за намазване на тавата за печене кромид лук лимонови резени |
Това е една рецепта, която приготвих на Гергьовден за вечеря поради това, че на обяд естествено наблегнахме на агнешкото. Филето го измиваме с течаща вода и подсушаваме с мека кърпа. Натриваме със сол, смлян черен пипер и оставяме да ароматизира за 30 минути. Натриваме с майонезата, горчицата и копъра. Оставаме още малко да ароматизира и поставяме порциите филе на дъното на тава за печене, чието дъно сме посипали с лук. Покриваме филето с лимоновите резени и настъргваме отгоре кашкавала. Сипваме в тавичката соевия сос, виното. Печем на умерена фурна при температура от 150 градуса - 10 минути, след което увеличаваме фурната на 180 градуса за още 10 минути. Изключваме фурната и оставяме ястието за 10-15 минути преди консумация. Сервираме с питие според вкуса на консуматорите. Наздраве и добър апетит! |