www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 10 Май 2013

Филе от пангасиус с майонеза и горчица

Необходими продукти
1 кг охладено филе от пангасиус
1 трапезна майонеза
2 с.л. дижонска горчица
сушен копър
смлян черен пипер
сол на вкус
200 грама настърган кашкавал
соев сос на вкус
ракиена чашка сухо бяло вино
олио за намазване на тавата за печене
кромид лук
лимонови резени

Това е една рецепта, която приготвих на Гергьовден за вечеря поради това, че на обяд естествено наблегнахме на агнешкото. Филето го измиваме с течаща вода и подсушаваме с мека кърпа. Натриваме със сол, смлян черен пипер и оставяме да ароматизира за 30 минути.

Натриваме с майонезата, горчицата и копъра. Оставаме още малко да ароматизира и поставяме порциите филе на дъното на тава за печене, чието дъно сме посипали с лук. Покриваме филето с лимоновите резени и настъргваме отгоре кашкавала. Сипваме в тавичката соевия сос, виното.

Печем на умерена фурна при температура от 150 градуса - 10 минути, след което увеличаваме фурната на 180 градуса за още 10 минути. Изключваме фурната и оставяме ястието за 10-15 минути преди консумация. Сервираме с питие според вкуса на консуматорите. Наздраве и добър апетит!