Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин
Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 бр. дъгова пъстърва
5 с.л зехтин Екстра Върджин
сол на вкус
черен пипер на вкус
бял пипер на вкус
1 връзка пресен магданоз
1 клонка пресен розмарин
½ бр. жълт лимон
Почистваме 2 бр. дъгова пъстърва и я измиваме със студена вода. Посоляваме я от всички страни, включително и корема. Слагаме сол на вкус, както и черен и бял пипер. Поръсваме от всички страни и с черен и бял пипер. Поръсваме със зехтин корема и цялата риба. Измиваме 1 връзка магданоз и го режем на дребно. Накъсваме игличките на пресния розмарин и го смесваме с магданоза. Слагаме от тях в корема, около 2/3 части. Другата 1/3 слагаме върху рибите. Измиваме лимона и го режем на шайби. От тях слагаме в корема на рибите и отгоре им. В малка тава, застлана с хартия за печене слагаме плътно двете риби и обвиваме с фолио отгоре. Печем на 180-200 градуса за 45 мин.
Още рецепти за Ястия с риба
Панирана бяла риба `Cola de Rape`
Печена скумрия с лук във фурна
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин
От форум:
От друг сайт: