Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин
Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 бр. дъгова пъстърва
5 с.л зехтин Екстра Върджин
сол на вкус
черен пипер на вкус
бял пипер на вкус
1 връзка пресен магданоз
1 клонка пресен розмарин
½ бр. жълт лимон
Почистваме 2 бр. дъгова пъстърва и я измиваме със студена вода. Посоляваме я от всички страни, включително и корема. Слагаме сол на вкус, както и черен и бял пипер. Поръсваме от всички страни и с черен и бял пипер. Поръсваме със зехтин корема и цялата риба. Измиваме 1 връзка магданоз и го режем на дребно. Накъсваме игличките на пресния розмарин и го смесваме с магданоза. Слагаме от тях в корема, около 2/3 части. Другата 1/3 слагаме върху рибите. Измиваме лимона и го режем на шайби. От тях слагаме в корема на рибите и отгоре им. В малка тава, застлана с хартия за печене слагаме плътно двете риби и обвиваме с фолио отгоре. Печем на 180-200 градуса за 45 мин.
Още рецепти за Ястия с риба
Панирана бяла риба `Cola de Rape`
Печена скумрия с лук във фурна
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин
От форум:
От друг сайт: