Публикувана от Веселина Великова на 31 Май 2017
![]() | Необходими продукти 2 бр. дъгова пъстърва 5 с.л зехтин Екстра Върджин сол на вкус черен пипер на вкус бял пипер на вкус 1 връзка пресен магданоз 1 клонка пресен розмарин ½ бр. жълт лимон |
Почистваме 2 бр. дъгова пъстърва и я измиваме със студена вода. Посоляваме я от всички страни, включително и корема. Слагаме сол на вкус, както и черен и бял пипер. Поръсваме от всички страни и с черен и бял пипер. Поръсваме със зехтин корема и цялата риба. Измиваме 1 връзка магданоз и го режем на дребно. Накъсваме игличките на пресния розмарин и го смесваме с магданоза. Слагаме от тях в корема, около 2/3 части. Другата 1/3 слагаме върху рибите. Измиваме лимона и го режем на шайби. От тях слагаме в корема на рибите и отгоре им. В малка тава, застлана с хартия за печене слагаме плътно двете риби и обвиваме с фолио отгоре. Печем на 180-200 градуса за 45 мин. |