Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Домашна вита баница

Домашна вита баница

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 гр. бяло брашно
2 яйца
2 с.л. оцет
500 мл. хладка вода
1 с.л. сол

за плънката:
400 гр. краве сирене
4 яйца
олио за намазване
70 гр. масло за заливане на баницата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашна вита баница

Разбийте яйцата, водата, солта и оцета, пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавяйте по малко от сместа и месете до получаване на меко тесто.

Разделете тестото на 6 топки и измесете всяка по отделно. Намажете ги обилно с мазнина и оставете да починат за 30 минути.

Върху набрашнен плот слагате една топка и разточвате с помощта на точилка, след това пренасяте върху покривка и разтегляте до получаване на тънка кора (да прозира). Изрязвате краищата и поръсвате с мазнина и плънка (разбитите яйца и сирене).

С помощта на покривката навийте на руло и сложете в намазнена тава. Така се прави с всички топки тесто. Готовата баница залейте с разтопеното масло и печете на 200 гр. до готовност. Когато извадите баницата и мислите, че е твърде мазна, просто излейте излишната мазнина, поръсете с вода и завийте със суха кърпа. Това ми е втория опит с такава баница!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Сигурно е много вкусна!



Ако желаете, може да сложите линк към Домашна вита баница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама