Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Домашна вита баница
Домашна вита баница

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
800 гр. бяло брашно
2 яйца
2 с.л. оцет
500 мл. хладка вода
1 с.л. сол
за плънката:
400 гр. краве сирене
4 яйца
олио за намазване
70 гр. масло за заливане на баницата
Разбийте яйцата, водата, солта и оцета, пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавяйте по малко от сместа и месете до получаване на меко тесто.
Разделете тестото на 6 топки и измесете всяка по отделно. Намажете ги обилно с мазнина и оставете да починат за 30 минути.
Върху набрашнен плот слагате една топка и разточвате с помощта на точилка, след това пренасяте върху покривка и разтегляте до получаване на тънка кора (да прозира). Изрязвате краищата и поръсвате с мазнина и плънка (разбитите яйца и сирене).
С помощта на покривката навийте на руло и сложете в намазнена тава. Така се прави с всички топки тесто. Готовата баница залейте с разтопеното масло и печете на 200 гр. до готовност. Когато извадите баницата и мислите, че е твърде мазна, просто излейте излишната мазнина, поръсете с вода и завийте със суха кърпа. Това ми е втория опит с такава баница!
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Домашна вита баница
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова