Публикувана от Цветослава Киркова на 12 Ноември 2013
Необходими продукти 800 гр. бяло брашно 2 яйца 2 с.л. оцет 500 мл. хладка вода 1 с.л. сол за плънката: 400 гр. краве сирене 4 яйца олио за намазване 70 гр. масло за заливане на баницата | |
Разбийте яйцата, водата, солта и оцета, пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавяйте по малко от сместа и месете до получаване на меко тесто. Разделете тестото на 6 топки и измесете всяка по отделно. Намажете ги обилно с мазнина и оставете да починат за 30 минути. Върху набрашнен плот слагате една топка и разточвате с помощта на точилка, след това пренасяте върху покривка и разтегляте до получаване на тънка кора (да прозира). Изрязвате краищата и поръсвате с мазнина и плънка (разбитите яйца и сирене). С помощта на покривката навийте на руло и сложете в намазнена тава. Така се прави с всички топки тесто. Готовата баница залейте с разтопеното масло и печете на 200 гр. до готовност. Когато извадите баницата и мислите, че е твърде мазна, просто излейте излишната мазнина, поръсете с вода и завийте със суха кърпа. Това ми е втория опит с такава баница! |