Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Добруджанска кавърма

Добруджанска кавърма

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет точени кори за баница (от по-дебелите домашни)
150 гр. сирене
150 гр. извара
1 ч.чаша кисело мляко 4,5%
1 ч.чаша прясно мляко
1 кофичка сметана заквасена (200мл)
125г масло
5 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Добруджанска кавърма

Тавата се намазва с масло. Взема се кора и ако е кръгла се подгъват малко двата и края, за да стане правоъгълник. Всяка кора се намазва с разтопено масло, посипва се със смес от сиренето и изварата и се надипля дато хармоника. Поставя се в тавата и така се процедира докато свършат корите. Прави се заливка от останалите продукти. След като се залее с нея баницата се поставят бучки от останалото масло. Пече се до зачервяване.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Септември 2018
tony marinov
Класическа закуска за Добруджанския край. Много вкусно се получава. Някои и казват баница-хармоника. Интересна интерпретация е рецептата със слагане на заквасена сметана и извара. Оригиналната кавърма не се прави със заквасена сметана и извара. Само кори, яйца, сирене, мляко-кисело и прясно или само кисело.



Ако желаете, може да сложите линк към Добруджанска кавърма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама