Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Джоланче със зеленчуци
Джоланче със зеленчуци
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 свински джолан
4 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
50 гр. меко масло
черен пипер
червен пипер
сол
1 с.л. зехтин
горчица
лимонов сок
бяло вино
500 гр. картофи
200 гр.бамя
200 гр.грах
200 гр.зелен боб
1 морков
Забърква се смес от чесъна, нарязан на ситно, магданоза, парченцата масло, черния, червения пипер, солта и зехтина и с нея се шпикова джоланът. Парчето месо се обтрива с горчица, малко червен пипер, черен пипер и сол. Полива се с лимонов сок, маринова се в бяло вино с малко водичка и се оставя да престои така 5-6 часа. Пече се в предварително загрята фурна 2 часа на 200 градуса под фолио. След час и половина се повдига фолиото, намазва се обилно с масло и се добавят зеленчуците отстрани, овкусени със сол, черен пипер, червен пипер и малко чесън на прах.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Джоланче със зеленчуци
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова