Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Далматински сарми
Далматински сарми

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кисела зелка
500 гр кайма
1 с. л. вегета
2 с. л. доматено пюре
1 яйце
200 гр пушен бекон
200 гр прошуто
1 глава лук
магданоз
1-2 скилидки чесън
1 кора на портокал
сол и черен пипер
Сложете в купа каймата, бекона, яйцето, лука, чесъна и магданоза. Добавете индийското орехче, черния пипер, вегетата, кората от портокал и замесете каймата. Сложете в хладилник за 15 мин.
Отделете настрана външните листа на зелката (4 бр.). Отделете още 15-20 листа и ги измийте. Във всяко от тях сложете от замесената кайма и завийте сармите. Нарежете сърцевината на зелката на дребно. Покрийте дъното на голяма тенджера с 2 зелеви листа. Сложете пушеното месо и нарязаното зеле в средата, а около тях подредете сармите. Покрийте с останалите 2 зелеви листа и полейте с доматено пюре, разредено с чаша вода. Добавете толкова вода, че да покрие сармите. Гответе 3 часа на бавен огън.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Далматински сарми
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева