Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Далматински сарми

Далматински сарми

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кисела зелка
500 гр кайма
1 с. л. вегета
2 с. л. доматено пюре
1 яйце
200 гр пушен бекон
200 гр прошуто
1 глава лук
магданоз
1-2 скилидки чесън
1 кора на портокал
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Далматински сарми

Сложете в купа каймата, бекона, яйцето, лука, чесъна и магданоза. Добавете индийското орехче, черния пипер, вегетата, кората от портокал и замесете каймата. Сложете в хладилник за 15 мин.

Отделете настрана външните листа на зелката (4 бр.). Отделете още 15-20 листа и ги измийте. Във всяко от тях сложете от замесената кайма и завийте сармите. Нарежете сърцевината на зелката на дребно. Покрийте дъното на голяма тенджера с 2 зелеви листа. Сложете пушеното месо и нарязаното зеле в средата, а около тях подредете сармите. Покрийте с останалите 2 зелеви листа и полейте с доматено пюре, разредено с чаша вода. Добавете толкова вода, че да покрие сармите. Гответе 3 часа на бавен огън.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар26 Януари 2013
Нина Райчева
Страхотна вечеря.



Ако желаете, може да сложите линк към Далматински сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама