Публикувана от Добринка Петкова на 14 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 1 кисела зелка 500 гр кайма 1 с. л. вегета 2 с. л. доматено пюре 1 яйце 200 гр пушен бекон 200 гр прошуто 1 глава лук магданоз 1-2 скилидки чесън 1 кора на портокал сол и черен пипер |
Сложете в купа каймата, бекона, яйцето, лука, чесъна и магданоза. Добавете индийското орехче, черния пипер, вегетата, кората от портокал и замесете каймата. Сложете в хладилник за 15 мин. Отделете настрана външните листа на зелката (4 бр.). Отделете още 15-20 листа и ги измийте. Във всяко от тях сложете от замесената кайма и завийте сармите. Нарежете сърцевината на зелката на дребно. Покрийте дъното на голяма тенджера с 2 зелеви листа. Сложете пушеното месо и нарязаното зеле в средата, а около тях подредете сармите. Покрийте с останалите 2 зелеви листа и полейте с доматено пюре, разредено с чаша вода. Добавете толкова вода, че да покрие сармите. Гответе 3 часа на бавен огън. |